Hoppa till sidans innehåll
Foto: Sebastian Jansson

Alex och Alexia på varsin tredjeplats i Katrineholm i helgen

18 AUG 2020 15:42
Efter en lång sommar med inställda tävlingar har äntligen MKR-serien sparkat igång med start i Katrineholm och EMK hade många medlemmar på plats.
  • Uppdaterad: 18 AUG 2020 15:42

På lördagen ställde vi upp med två förare i Formel Micro: 
Alex Stasiak (#127) och Leonard Eklund ( #1). Båda är debutanter i tävlingssammanhang. Leonard kom igång med karting i våras medan Alex har hunnit med ett år i klassen Cadetti innan dess. Och visst har säsongens intensiva träning givit resultat! 

Alex körde snabbast av alla debutanter och låg bara några hundradelar efter de mer erfarna förarna under hela tävlingen. Alex slutade som som 3:a. Grattis till en av tävlingens självklaraste pallplatser!  

 Leonard blev inblandad i en krock under förfinalen och i finalen råkade han köra in i en annan förare som måste avbryta loppet. Leonards team kontrade med kommentaren ”Vi har i alla fall vunnit flaggtävlingen” då Leonard lyckades få en svart flagga för incidenten. Som tur var verkar varken inblandade kartar eller förare ha tagit skada.  

I övrigt gick lördagen ovanligt lugnt till, särskilt i den tyngre klassen J125 som förra året var kantad av många ojusta om- och påkörningar. Axel Isaksson (#64), Leo Åberg (#124) och Tommy Johansson (#264) tog sig till final. Axel som redan förra året utmärkte sig på en jämn hög nivå som miniförare lyckades bäst med en 13:e placering av totalt 29 tävlande. Leo som tävlade i J125 redan förra året hade många imponerande tider under hela tävlingen, vann två positioner under finalen och slutade på en 15:e plats. På 16:e plats hamnade Tommy, som gick upp i J125-klassen i år som han trivs mycket bättre i. Det syns på resultaten.   

Söndagen dominerades för vår del av Formel Mini.
Bäst gick det för Alexia  Danielsson (#61) som slutade på en tredjeplats. Detta är Alexias tredje tävlingssäsong. Men det lossnade på riktigt i slutet av 2018 och förra året låg Alexia i täten i de flesta tävlingar som hon deltog i. Alexia tog slutligen hem andraplatsen i MKR som micro-förare. Nu är hon alltså uppe och fightas i toppen även i mini. William Carlsson (#196), Colin Olsson (#92) och Ville Johansson (#78) startade efter varandra i finalen. Collin är något av en veteran i MKR-sammanhang.Han körde Cadetti i MKR 2016 och började tävla i micro 2017. Efter ett års uppehåll kom  han sedan tillbaka som miniförare 2019 och hamnade på 17:e plats i Katrineholm. I år slutade Collin på 6:e plats på samma bana. Vilken utveckling! William och Ville är båda inne på sitt andra år i MKR.  William gjorde en fantastisk tävling och mest imponerande var kanske när han lyckades hämta in sex startpositioner under förfinalen (från 17 till 11). William knep plats tio i tävlingen och visade att han hör hemma på den övre halvan av miniförarna. Ville gick ut på samma övertygande nivå som han hade hållit under hela tävlingen där han höll sig bland den snabbaste tredjedelen. Men redan efter något varv råkade han ut för en tuff påkörning och tvingades avbryta. 

William Eriksson (#75) började tävla i MKR 2018 i klassen formel micro och visade redan förra året att han var en förare att räkna med då han slutade på 13:e plats i serien. I år har han gått upp till mini. Även William hade otur i den här tävlingen och tvingades avbryta både i förfinalen och i finalen. 

Tyvärr hade även miniföraren Gabriel Stagård (#20) en rejäl otur och och blev påkörd i ett kvalheat. Han skadade handen rejält och tvingades avbryta redan på förmiddagen.  

Theodore Eklund (#97) och Evelina Dahlgren (#29) är två av våra nyaste tillskott i klubben. De började träna formel mini i våras och har i princip varit på varenda träning sedan dess. Evelina visade direkt att hon inte var att leka med med då hon i tidskörningen landade in i mittfältet på åttonde plats av 15 startande. I kvalheatet hamnade hon i samma krasch som Gabriel, skadade handen och tvingades avbryta. Hon hoppade över nästa kvalheat vilket gjorde att hon hamnade i B-finalen. Hon valde att trotsa smärtan och genomföra B-finalen där hon slutade som åtta av 15 startande. Vilken fighter! Theodore var också inblandad i kraschen men klarade sig med smärre skador. Han lyckades vinna B-finalen och slutade på 14:e plats i tävlingen. Imponerande! 

Förutom förare hade EMK även ”lånat ut” Johannes Westin som tävlingsledare samt Torbjörn Westin och Jonas Nilsen på ledande positioner i tekniken där de tog emot stressade team med ett glatt humör! Dessutom ett helt gäng med funktionärer från EMK på banan båda dagarna. Nu är vi igång!

Skribent: Git Roxström
Epost: Adressen Gömd

Följ oss på Facebook 


Nu finns det möjlighet att köpa Enköpings MK:s klubbkläder hos PART i Annelund.

Klicka på här för att läsa mer

 

Klubbhuset

Ni medlemar som planerar att använda klubbhuset för något event, utbildning eller bara för att ordna en fika, glöm inte att titta i kalendern om det är ledig.

Glöm heller inte att boka den tid ni tänker använda klubbhuset.

För kalendern och bokningen av klubbhuset klicka här.

 

 

 

Postadress:
Enköpings MK - Bilsport
Box 110
74522 Enköping

Besöksadress:
Enköping Tärby 18
74595 Enköping

Kontakt:
Tel: +46703825835
E-post: This is a mailto link

Se all info