Hoppa till sidans innehåll

Alex Stasiak på pallplats igen!

09 SEP 2020 18:28
Helgens MKR-tävling i Järfälla bjöd på både utmaningar och ljusglimtar för klubbens 13 startande.
  • Skapad: 09 SEP 2020 18:28

Hampus Öhrns team som kör S125 är förebild för många på klubben med sin metodiska och schyssta stil på banan och sin ödmjukhet och hjälpsamhet i depån. Vi var många som gladdes åt att Hampus dök upp på tävlingen trots att han inte hunnit träna så mycket i år. Hampus hade svårt att hitta rätt inställningar inför tävlingen. Han låg en halv sekund bakom ettan i tidskörningen och i förfinalen slutade han på en elfteplats. Men i finalen lyckades han till slut ta sig till en sjätteplats med den körstil som vi känner igen sedan tidigare.

I J 125 hade vi flera förare varav Leo Åberg gjorde sin bästa tävling hittills i MKR-sammanhang. Leo slutade på en 11-plats och verkade inte ha några som helst svårigheter med inställningar eller vägval. Leo brukar kunna köra riktigt snabbt men den här gången var han jämnare och tajtare än vanligt med halv sekunden bakom ettan under princip hela tävlingen. Det syntes att Järfälla är en av Leos favoritbanor. Axel Isaksson låg tidsmässigt väldigt nära Leo och hamnade slutligen på en 14:e plats efter en del omdrevningar. För Tommy Johansson märktes det redan på tidskörningen att något inte stod rätt till. Han låg en sekund efter de förare som han annars brukar fightas med. Tommy upplevde att bilen inte följde med honom. En bidragande orsak var att Tommy körde med ett oprövat chassi med svårigheter att få till inställningarna under tävlingen. Tommy blev även träffad under det sista kvalheatet och hamnade sist. Trots förutsättningarna valde Tommy att slutföra tävlingen och slutade på en 36:e plats. Bra kämpat! Fredrik Lindholm som genomförde sin första MKR-tävling i helgen hade riktigt bra tider. Fredrik körde som allra bäst sista kvalheatet då han tog fem placeringar. Fredrik slutade på 38 plats i tävlingen.

Leo Å, Theodore E

Bland våra mini-förare blev Theodore Eklund tävlingens stora skräll med en femteplats och detta fortfarande med debutantplåten på! Colin Olsson slutade på en 8:e plats efter en slitig tävling med bl.a. motorproblem. Colin hade hållit sig i den snabbaste tredjedelen men förlorade plötsligt flera placeringar utan förvarning i förfinalen. Colin startade på 10 plats i finalen och lyckades till slut ta tillbaka två placeringar trots seg motor. William Carlsson slutade på en 9:e plats efter en mycket stabil och jämn prestation genom hela tävlingen. Han hamnade på 8:e plats i tidskörningen och behöll sedan en plats i den övre tredjedelen ända fram till final. Snyggt och elegant. Alexia Danielsson låg bland de främsta under hela tävlingen, fick motorproblem under finalen, kämpade om tredjeplatsen men fick en knuff strax innan målflagg. Det resulterade i en avhoppad kedja och en 12:e plats. Trist men vi vet att Alexia kommer igen! Evelina Dahlgren gjorde sin sista tävling som debutant och fortsatte att ta för dig utan tecken på några men från den dramatiska smällen i Katrineholm. Evelinas snyggaste insats blev i heat 7 då hon fick en 8:e placering. Finalen slutade lite snöpligt med att Evelina inte såg en blåflagg men det är sådant som händer. Bra jobbat Evelina.

Theodore nr 97

Isabella Rapezzi Dahl är tillbaka från sommarpausen och rivstartade hösten med att tävla både i mini och i micro vilket bara det visar på den uthållighet och stabilitet som hon utstrålar både på och utanför banan. Isabella höll sig på en jämn och övertygande nivå i mittfältet i mini. Kanske tog den långa helgen till slut ut sin rätt då söndagens bravader slutade med att även hon missade den blå flaggan. Lördagens äventyr i micro inleddes dock med en riktigt övertygande serie heat där hon höll sina placeringar med marginal från mittfältet. Efter en närkamp tappade tyvärr Isabella kedjan och tvingades starta längst bak i nästa heat. Det är vid sådana här tillfällen man kan se vilka som har det i sig. Isabella gav sig inte och lyckades till slut avsluta på en 8:e plats i finalen. Med sig i micro hade hon klubbkompisen Leonard Eklund som har gjort stora framsteg sedan första tävlingen i Rasbo i våras. Leonard var några gånger uppe och nosade på mittfältet och i andra kvalheatet slutade han på en 9:e plats. Leonard slutade på 14:e plats i finalen.

Den förare som slutligen lyckades kamma hem en pallplats för EMK den här tävlingen var Alex Stasiak. Alex höll sig i täten under hela tävlingen och slutade på 3:e plats tätt bakom två veteraner i MKR. Tack Alex!

Alex

Skribent: Thomas Pettersson
Epost: Adressen Gömd

Följ oss på Facebook 


Nu finns det möjlighet att köpa Enköpings MK:s klubbkläder hos PART i Annelund.

Klicka på här för att läsa mer

 

Klubbhuset

Ni medlemar som planerar att använda klubbhuset för något event, utbildning eller bara för att ordna en fika, glöm inte att titta i kalendern om det är ledig.

Glöm heller inte att boka den tid ni tänker använda klubbhuset.

För kalendern och bokningen av klubbhuset klicka här.

 

 

 

Postadress:
Enköpings MK - Bilsport
Box 110
74522 Enköping

Besöksadress:
Enköping Tärby 18
74595 Enköping

Kontakt:
Tel: +46703825835
E-post: This is a mailto link

Se all info