Hoppa till sidans innehåll

Enköping MK’s representation i Eskilstunas EMK-Kannan

16 SEP 2020 19:33
I helgen gick vad som ser ut att bli 2020 års största rallytävling i Sverige av stapeln med över 180 startande ekipage och Enköpings MK var på plats med två ekipage
  • Uppdaterad: 16 SEP 2020 19:33

Det här året har varit minst sagt annorlunda och det har givetvis även avspeglat sig på rallysporten. SM har legat på is fram till efter sommaren, de allra flesta cuper har ställts in vilket har lett till att de flesta motorklubbar valt att ställa in tävlingarna helt. De två SM-tävlingarna som har körts efter sommaren har genomförts som publikfria tävlingar och så skulle det bli även för Eskilstunas välkända EMK-Kannan. EMK-kannan brukar normalt ingå i en av de större rallycuperna i Sverige Svenska RallyCupen men till skillnad från många andra tävlingar så valde Eskilstuna MK att köra tävlingen ändå. Det skulle visa sig vara ett vinnande drag i alla fall sett till antalet deltagare. Över 180 ekipage anmälde sig och det var nog en blandning av vanliga gasglada, sådana som verkligen letat efter en större tävling där noter erbjöds och sådana som förberedde sig inför kommande helgs SM-final i Sandviken.

 

Enköpings MK representerade med 5 personer. Förarna Oskar Larsson och Thomas Pettersson med varsina inhyrda kartläsare samt den ovärderliga servicepersonalen bestående av Jonas Hovind, Andreas Johansson Hovind samt Jimmie Åhlen. Både Oskar och Thomas tävlar som c-förare, Oskar i en VW Golf i bilklassen Grupp E och Thomas i en Volvo 940 i Grupp F (VOC) och båda gjorde den här tävlingen debut i att köra med noter (det är inte alla tävlingar där noter tillåts/tillhandahålls).

 

Målet för båda bilarna var att ta sig igenom de 21,2 milen varav 4,1mil specialsträcka fördelat på 5 sträckor. Just det målet lämnade Oskar kvar på serviceplatsen då det blev en rejäl avåkning på första sträckan i samma kurva som över 80 andra ekipage åkte av vägen. Rallyt kunde ha slutat redan där men Oskar tog sig upp på vägen igen och kunde fortsätta. Tempot skruvades upp sträcka för sträcka och i mål blev det en fin fin 5:e plats i klassen.

Oskar

Thomas började försiktigare på första sträckan och klarade den beryktade högern mycket tack vare en bra insats av den inhyrda kartläsaren från Storfors MK. Även här skruvades tempot upp allt eftersom. På sträcka 3 kanske lite väl mycket. En fartdämpare i form av en chikan av lastbilsdäck och vips var Volvon två tillbucklade dörrar rikare. I mål slutade dom på en 4:e plats i klassen.

Thomas

Foto: Stefan Pettersson

För fullständig resultatlista klicka här

Tack till Eskilstuna som lyckades genomföra den här storleken på tävling i de här förhållandena även om det var mycket strul med tidsystemet.

Tack till mekanikerna som helt klart var värda ett bättre väder än vad som erbjöds.

Nu blickar vi framåt till nästa tävling som för de flesta EMK:are blir finalen i klubbmästerskapet. Då är vi återigen på plats i Eskilstunagropen för en Rallysprint.

Skribent: Thomas Pettersson
Epost: Adressen Gömd

Följ oss på Facebook 


Nu finns det möjlighet att köpa Enköpings MK:s klubbkläder hos PART i Annelund.

Klicka på här för att läsa mer

 

Klubbhuset

Ni medlemar som planerar att använda klubbhuset för något event, utbildning eller bara för att ordna en fika, glöm inte att titta i kalendern om det är ledig.

Glöm heller inte att boka den tid ni tänker använda klubbhuset.

För kalendern och bokningen av klubbhuset klicka här.

 

 

 

Postadress:
Enköpings MK - Bilsport
Box 110
74522 Enköping

Besöksadress:
Enköping Tärby 18
74595 Enköping

Kontakt:
Tel: +46703825835
E-post: This is a mailto link

Se all info