Hoppa till sidans innehåll

Oscarsson, Andersson och Johansson blickar tillbaka på SM i Rasbo

08 AUG 2021 10:22
Tre av EMK:s förare från Kart-SM berättar om sina erfarenheter på Rörken i veckan. Från vänster: Björn Oskarsson som ställde upp i KZ2 med startnummer #21. Carl Andersson (#26) och Tommy Johansson (#22) tävlade i S125.
  • Skapad: 08 AUG 2021 10:22

Varierande utmaningar

SM-veckan startade i tisdags med öppen träning och ett strålande väder. Framåt torsdagen genomfördes vissa heat i regn och under lördagen kom regnet på allvar. Det växlande vädret bjöd därmed på varierade utmaningar. Björne Oscarsson körde sitt andra SM och slutade på 18 plats (av 22) efter att ha tvingats avbryta i finalen. Carl Andersson och Tommy Johansson var båda med för första gången och hamnade på 48 och 49 plats (av 63) utan några större incidenter på vägen. I klassen S125 var det tydligt att X30-motorerna hade fördel framför Rotax då endast en av 28 förare som gick direkt till final körde den motorn. Det var dock inget som Rotaxförarna Andersson och Johansson lade någon större vikt vid. De fokuserade mer på sin egen utveckling som förare. 

Andersson är nöjd med sin första säsong

Under ett av kvalheaten överraskades Andersson och många med honom av regn och gled av banan på slicks men i övrigt skedde inga incidenter. Han är nöjd med SM-veckan som han tycker har varit både lärorik och rolig: ”Jag har tagit en hel del inspiration från de erfarna förarna” säger han och fortsätter:  ”Jag har bland annat spanat in spårval och bromspunkter. Jag har träffat en mängd trevliga människor som har bidragit till god stämning. Jag är nöjd med resultatet, detta med tanke på att det här är min första säsong inom sporten”. 

Carl Andersson, J125 #26 sitter startklar för second chance

Carl Andersson #26 i J125 startklar för second chance på fredagen

Johansson funderar på förbättringar

Johansson slapp bryta en enda gång men bytte till regndäck i sista minut på startgrid och hann med nöd och näppe ut till sitt andra kvalheat. Han vill helst fokusera på det som kan utvecklas:  ”Det finns absolut rum för förbättring. Rent körmässigt så är jag nöjd med hur jag hanterade olika situationer men jag lyckades helt enkelt inte dra det längsta strået för ett bättre resultat”. Han tycker att han har lärt sig en del på vägen: ”Rent taktiskt tror att jag vet vad jag hade kunnat göra bättre så här i efterhand. Under två av heaten valde jag fel drevning för mina förutsättningar. Jag tycker också att jag tänkte fel kring däckvalet sista dagen.”

Bild 3

Tommy Johansson #22 i S125

Oscarsson är optimistisk inför SM 2022

Oscarsson är överlag nöjd med sin prestation. Under kvalheaten pendlade han mellan 13:e och 17:e position men tvingades avbryta under förfinalen. Det ledde till att han fick starta från 20:e starposition i finalen men då gick det undan. Oscarsson hämtade snabbt in åtta positioner - för att än en gång behöva avbryta: ”Jag gled av i 127 km i timmen utan att kunna bromsa, hade fastnat med benet i regnkåpan”. Oscarsson som i sammanhanget blir ”veteran” är redan peppad inför nästa år då han hoppas på en betydligt bättre placering. 

Bild 4

Björne Oscarsson #21 i KZ2 mekar själv förbereder det sista inför kvalheat 1

Rolig tävling och teknisk bana

I övrigt tackar vi för en väl genomförd tävling av Rasbo MK. Vi uppskattar också de tekniska utmaningar som Rörken erbjuder och som lämpar sig väl för mästerskapstävlingar.

Skribent: Git Roxström
E-post: Adressen Gömd

Följ oss på Facebook 


Nu finns det möjlighet att köpa Enköpings MK:s klubbkläder hos PART i Annelund.

Klicka på här för att läsa mer

 

Klubbhuset

Ni medlemar som planerar att använda klubbhuset för något event, utbildning eller bara för att ordna en fika, glöm inte att titta i kalendern om det är ledig.

Glöm heller inte att boka den tid ni tänker använda klubbhuset.

För kalendern och bokningen av klubbhuset klicka här.

 

 

 

Postadress:
Enköpings MK - Bilsport
Box 110
74522 Enköping

Besöksadress:
Enköping Tärby 18
74595 Enköping

Kontakt:
Tel: +46705778000
E-post: This is a mailto link

Se all info